PRAHOVA A INTRECUT SI CAPITALA: LOCUL I PE TARA, CU 91 DE CAZURI NOI! 733 sunt la nivel national!

Read Time:2 Minute, 30 Second

AMBIȚIOȘI, PRAHOVENII, MONȘER! NU SE LASĂ!!! cu toate că se zice că în weekend se fac mai puține teste, c-o fi, c-o păți, uite că PRAHOVA DĂ TEORIA PESTE CAP ȘI ÎNTRECE CHIAR ȘI CAPITALA! CHIAR ȘI CU TESTELE DE DUMINICĂ!!! 91 de cazuri noi! Da, dar așa… e… „prima-ntâia”, să nu îi ia altcineva locul! TRIST, DAR ADEVĂRAT!!!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până luni, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 71.194 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Până acum,  32.759 pacienți au fost declarați vindecați și 8.072 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 733 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Îngrijorător este că, din păcate, chiar și în urma testărilor din weekend, un număr mare de cazuri pozitive (Prahova, Argeș, Brăila, Brașov, Ilfov, Vâlcea)!

*De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3244 de persoane, dintre care 747 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate două decese (o persoană de sex feminine -75 de ani și o persoană de sex masculin -70 de ani, cu comorbidități). Prin urmare, numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 122.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 450 de decizii de izolare și 2646 de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 17071 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1673 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1348 de persoane, 939 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 139 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 199 de sancțiuni (nouă în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 185 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, cinci pentru fapte de natură economică în context COVID-19).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 48400 lei.

Detalii: https://www.bucurestibusiness.ro/733-de-cazuri-noi-de-covid-19-la-nivel-nationa-64-la-bucuresti/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post GRAV: FOCAR cu 23 de cazuri într-un centru de plasament din Prahova!
Next post UPDATE: Focarul din centrul de plasament a ajuns la 28 de cazuri!!! LA ATI, SITUATIA E CRITICA!