PRAHOVA: In perioada minivacantei, 58 de victime din accidente rutiere si 130 de cazuri cu afectiuni cardiace grave

Read Time:1 Minute, 36 Second

Un raport complet al celor ultimelor 5 zile cuprinzând minivacanța de Pași și 1 Mai a fost făcut public joi de conducerea Serviciului de Ambulanță al județului Prahova.
Potrivit statisticilor, în total, în perioada 27 aprilie-1 mai, echipajele SAJ au avut 2144 de intervenții, dintre care 2022 (94,30%)rezolvate cu echipaje cu medic și asistenți medicali. La datorie au fost 349 de echipaje, dintre care 26 cu medic, 293 cu asistenți medicali, 12 echipaje de consultații de urgență la domiciliu (ACD) și 19 echipaje de transport.
Demn de remarcat, în intervalul menționat, 9,25% din intervenții (199 de cazuri) au fost pentru afecțiuni generate de excesele alimentare, 6,06% (130 de cazuri) au fost pentru afecțiuni cardiace grave) și 2,71% au fost pentru accidente rutiere soldate, în total, cu 58 de victime.
În acest context, atrage atenția faptul că în data de 29 aprilie s-au înregistrat, atenție, 18 victime din accidente rutiere, iar în cursul zilei de 1 mai- 21 de victime din accidente rutiere.
De asemenea, în perioada acestei minivacanțe, echipajele SAJ au intervenit în 12 cazuri de diabet zaharat decompensat.
Totodată, s-au înregistrat 8 cazuri de stop cardio-respirator la care s-a inițiat manevre de resuscitare (se remarcă o scădere a acestei cazuistici pe perioada sarbatorilor, cu 47% față de perioada similară a anului trecut!).
În aceșați interval, au fost 4 tentative de suicid, 18 cazuri de intoxicații involuntare și 33 de cazuri de tulburări psihice cauzate de consumul de alcool.
Potrivit directorului SAJ Prahova, Dr Daniel Nicolae, promptitudinea la urgența de cod roșu în mediul urban a fost de 10 minute și 3 secunde, iar în mediul rural- de 16 minute și 24 de secunde.

Foto: ziare.com

Au fost 4 tentative de suicid, 18 cazuri de intoxicații involuntare și 33 de cazuri de tulburări psihice cauzate de consumul de alcool.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Val de urgente de Pasti, in Prahova. Nu au lipsit agresiunile, plagile prin injunghiere sau lovire cu toporul, tentativele de suicid…
Next post Peste 400 de interventii ale SAJ Parhova in cursul zilei de 2 mai. 4 au fost accidente rutiere grave!