Prima scoala de business in domeniul sanatatii din Romania

Read Time:2 Minute, 37 Second

Fundatia pentru Neurochirurgie Moderna, entitatea non-profit care a fondat si Brain Institute, anunta deschiderea primei scoli de business in domeniul sanatatii din Romania. Scoala Brain Academy of Healthcare Management este adresata atat specialistilor din sistemul medical de stat, cat si celor din sistemul medical privat.

“Sistemul de sanatate are nevoie de reforma. Am vazut manageri care, cu mai multi sau mai putini bani, cu mai multe sau mai putine titluri, reusesc sa faca echipe cu care fac lucruri extraordinare. Foarte multi dintre managerii care sunt acum in spitalele de stat trebuie sa plece”, a mentionat Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii.

Conducerea scolii de business va fi asigurata de catre Ionut Patrahau, decan si dr. Omer Karahan, presedintele de onoare.

Cursurile Brain Academy se vor derula de două ori pe an şi vor fi susţinute de o echipă de profesionişti din Marea Britanie, Turcia, Italia şi România: Ionuţ Pătrăhău, dr. Ömer Karahan, Tim Elsigood, Fady Chreih, Luca Militello, Olimpia Enache, Iulian Pădurariu şi Roxana Avădănei – în calitate de lectori, şi dr. Sergiu Stoica (medic primar neurochirurg și membru fondator Brain Institute), dr. Theodor Cebotaru (medic primar chirurgie cardiovasculară), dr. Laura Ene (medic primar diabet, nutriție şi boli metabolice și fondator Cardiometabolic Institute) şi dr. Bogdan Mocanu (medic primar chirurgie ORL la Brain Institute) – în calitate de guest speakers.

Programa şcolii de management sanitar este dezvoltată în concordanţă cu cele mai noi ghiduri interaţionale din domeniul healthcare management şi va acoperi teme precum: strategia în managementul sănătății, patient care, inpatient management, managementul operațiunilor, outpatient management, managementul financiar în healthcare, finanţarea sistemului medical, abonamente medicale, organisational behaviour, marketingul şi PR-ul serviciilor de sănătate. Toate modulele vor avea o structură de învăţare binară: lectorii vor combina cunoştinţele teoretice cu experienţa practică, pentru a surprinde, în cadrul studiilor de caz, cât mai multe dintre provocările întâlnite de-a lungul carierei profesionale.

Care sunt programele

– Executive Healthcare Management este modulul destinat profesioniştilor cu minimum doi ani într-o poziţie de middle management în domeniul medical, care vor să îşi perfecţioneze abilităţile de conducere a operaţiunilor din toate perspectivele importante. Programul se desfăşoară de două ori pe an, respectiv cu începere în februarie 2017 şi septembrie 2017, şi are 12 module care se întind pe parcursul a trei luni şi jumătate.

– Executive Entrepreneurship in Healthcare este modulul care se adresează medicilor antreprenori. Conţinutul acestuia este gândit pentru a susţine debutul andreprenorial în domeniul medical. Programul Executive Entrepreneurship in Healthcare se va derula în două sesiuni, începând cu luna aprilie 2017 şi septembrie 2017. Cursurile se vor întinde pe o durată de trei luni.
– Master of Healthcare Management este un program în construcţie, care va pune la dispoziţia celor care debutează în domeniul sănătăţii cursuri intensive desfăşurate pe parcursul unui an.

Perioada de înscrieri pentru programul de Executive Healthcare Management începe pe 1 decembrie 2016 și se închide pe 3 februarie 2017, iar pentru Executive Entrepreneurship in Healthcare – începe pe data de 1 decembrie 2016 şi se încheie pe 30 martie 2017.

Preţul programului de Executive Healthcare Management este de 7.850 de lei, iar cel al programului Executive Entrepreneurship in Healthcare este de 6.900 de lei, spun organizatorii.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Schimbari majore in modul in care se constituie comisiile de specialitate ale ministerului Sanatatii
Next post Premiera: Rezidentii isi pot alege repartizarea in orice spital unde sunt posturi libere