Protocol in domeniul sanatatii prahovenilor intre CJ si OMV Petrom

Read Time:1 Minute, 26 Second

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat la data de 13 octombrie a.c., un Memorandum de colaborare, în domeniul sănătății, cu OMV Petrom, reprezentată de Adrian Nicolaescu, VP Refining Plan&Optimization, Supply&Logistics East. Aceasta cooperare se va adresa populației din zonele rurale ale Prahovei cu acces anevoios la serviciile medicale.

„În vremuri precum cele pe care le trăim, orice efort de îmbunătățire a serviciilor de sănătate oferite prahovenilor este de salutat. Din păcate, există încă persoane, mai ales în mediul rural, pentru care accesul la educație sanitară, informare și consultații rămâne unul extrem de dificil. Dar lucrurile pot fi schimbate și, prin semnarea colaborării de astăzi cu OMV Petrom, facem un pas important în acest sens. Îmi doresc cât mai multe parteneriate de acest gen între administrația publică județeană și operatorii economici din zonă“, a declarat Iulian Dumitrescu, presedintele CJ Prahova.

Principalele motive care au determinat încheierea Memorandumului sunt faptul că sistemul sanitar este centrat pe spitale, majoritatea cheltuielilor alocate Sănătății fiind redistribuite în mediul spitalicesc; nevoile stringente ale populației din mediile rurale, defavorizate din punct de vedere al accesului la serviciile sanitare, comparativ cu situația din mediul urban; lipsa educației sanitare; necesitatea implicării autorităților locale în scopul evaluării stării de sănătate a cetățenilor din mediul rural asigurați sau nu; necesitatea înființării şi menținerii unei rețele de comunicare cu scop de informare, prevenție, dar și monitorizare a cetățenilor cu boli cronice, care locuiesc în zona rurală; interesul Consiliului Județean Prahova de implicare activă în proiecte de sănătate; interesul OMV Petrom de continuare a campaniilor de conștientizare în domeniul sanitar și implicarea în sporirea numărului de servicii medicale de prevenție.

Proiectele concrete vor fi stabilite ulterior prin Acorduri de colaborare specifice.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Aproape 2500 de prahoveni infectati cu Covid au decedat de la debutul pandemiei. In judet, acum, peste 4200 de cazuri active!
Next post Un pacient de la Spitalul Judetean s-a aruncat in gol, spre moarte, de la etajul 5