Recomandari si contraindicatii atunci cand folosesti aparate masaj (P)

Read Time:2 Minute, 39 Second

In ziua de astazi, este destul de greu sa treci printr-o saptamana sau luna de munca fara a experimenta, cel putin o data, dureri de spate sau musculare – indiferent de domeniul de activitate. Partea rea este faptul ca, pentru multe persoane, aceste dureri sunt la ordinea zilei. Apoi, cum nu poti apela la un masaj profesionist in fiecare saptamana, ai optiunea de a te baza pe aparate masaj.

Acestea vin cu diferite modele si cu diferite tipuri de actiune. Totusi, in general, indiferent de tipul aparatului de masaj, rezultatul este acelasi – calmarea muschilor si eliberarea tensiunii, acestea fiind principalele cauze ale durerilor de spate si nu numai.

In acelasi timp, trebuie si sa stii cum sa folosesti un astfel de aparat – dar si cand nu ar trebui sa il folosesti!

Masajul este mai mult decat relaxare

Atunci cand esti in cautare de aparate masaj, trebuie sa constientizezi faptul ca masajul in sine este mai mult decat doar relaxare. Masajul este, mai mult sau mai putin, terapie medicinala. De altfel, probabil stii ca masajul realizat necorespunzator poate aduce cu sine destule probleme de sanatate.

Tocmai de aceea, inainte de a cumpara un astfel de aparat, este recomandat sa consulti medicul specialist si sa auzi opinia acestuia. In locul unui aparat de masaj, acesta ti-ar putea recomanda yoga sau alte optiuni. De ce?

Pentru ca masajul, indiferent de modul in care este realizat, nu este tratamentul ideal pentru absolut toate afectiunile musculare.

Recomandari atunci cand folosesti aparate masaj

Relaxarea si masajul necesita pregatire. Chiar daca ai vrea sa folosesti aparatul imediat cum ajungi acasa, tine minte ca trebuie sa iti pregatesti corpul pentru acesta. Un dus sau o baie calda va relaxa muschii, iar aparatul de masaj va putea lucra cu acestia mult mai usor – rezultatul final fiind unul mai bun.

Apoi, deoarece multi oameni considera masajul oportunitatea perfecta de a consuma un pahar cu vin, de exemplu, ar fi bine sa stai departe de acesta. De ce? Ei bine, alcoolul amorteste simturile si muschii – iar ultimul lucru care vrei sa fie amortit in timpul unui masaj sunt muschii tai, nu?

Contraindicatii atunci cand folosesti aparate masaj

In primul rand, ar trebui sa stai departe de aparatele de masaj cu presiune daca pielea ti se invineteste usor sau daca suferi de anumite afectiuni la nivelul acesteia. Evident, in cazul tulburarilor la nivelul sistemului nervos, medicul iti va mentiona cu siguranta faptul ca nu ar trebui sa folosesti niciun fel de aparat de masaj.

Apoi, chiar daca durerea de intensitate mica poate fi uneori placuta in timpul unui masaj, nu este indicat ca aceasta sa continue timp indelungat. Pe scurt, durerea nu este un rezultat al masajului realizat corespunzator.

In cele din urma, nu ar trebui sa folosesti un aparat de masaj in aceeasi zona a corpului mai mult de 5-10-15 minute, in functie de informatiile din manualul de instructiuni. In functie de tipul de aparat de masaj, aceasta durata poate varia.

Daca esti in cautare de aparate masaj, fie pentru uz personal sau profesional (in centre de masaj si terapie), profita acum de oferta ArtroMedicale.ro – calitate superioara, asigurata de colaborari cu producatori cu renume in industria aparatelor medicale!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Ce trebuie sa iei in considerare cand vrei sa alegi cei mai buni dezinfectanti instrumentar medical? (P)
Next post Recomandare PLATINUM DENT: Ingrijirea necorespunzatoare a danturii are repercusiuni asupra intregului organism