Reducerea riscului de infectii nosocomiale in Spitalul Municipal Ploiesti devine… realitate! Printr-un proiect de anvergura

Read Time:1 Minute, 9 Second

Primăria Municipiul Ploiești informează că a câștigat finanțare nerambursabilă din fonduri europene de aproximativ 12,3 milioane lei, pentru creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Municipal Ploiești.

Proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Ploiești” vizează echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, investiția realizată contribuind la rezolvarea problemelor existente privind prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale.

IMPORTANT: Principalele obiective în cadrul proiectului au în vedere dezvoltarea, îmbunătățirea capacității și capabilității laboratorului pentru efectuarea de analize specializate de microbiologie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești, precum și  achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Prin dotarea laboratorului de microbiologie existent cu tehnologii de ultimă generație, achiziționarea unui analizor pentru identificare microbiană prin spectrometrie de masă MALDI – TOF și achiziția unui Sistem automat de identificare și testare a sensibilității la antibiotice și antifungic,  se vor asigura creșterea calității rezultatelor obținute și integrarea rezultatelor monitorizărilor și a studiilor de cercetare la nivel european. Echipamentele propuse vor fi compatibile și interdependente, soluții ce vor fi integrate în spațiul disponibil, conform procedurilor de lucru ce urmează a fi adaptate metodologiei EUCAST prin utilizarea noilor tehnologii.

Valoarea totală a proiectului este de12,307,532.77 lei fără TVA.

„Apel de proiecte gestionat de Ministerul Sănătății finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cât de sigură este recoltarea analizelor la domiciliu? (P)
Next post Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România și-a ales noua conducere și are noi membri