Relaxare, cu pretul cresterii numarului de cazuri noi de COVID-19: 320 de la ultima raportare! 15.719 de pacienti vindecati in total! Prahova, 10 cazuri noi!

Read Time:2 Minute, 3 Second

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până duminică, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

Autoritățile sunt în alertă: și asta pentru că de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 320 de noi cazuri de îmbolnăvire, dintre care 10 (!!!) in PRAHOVA!

Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), autoritățile reiau apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.

Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități.

La nivelul județului Prahova, în data de 14 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 975 de persoane aflate în izolare la domiciliu. 144 de persoane au ieșit de sub această măsură, în ultimele 24 de ore, și au intrat alte 231. În carantină instituționalizată se află 33 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 153 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șase au decedat și 94 au fost declarate vindecate și externate.
La secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești se află două persoane confirmate cu COVID-19. Una dintre acestea este în stare gravă, fiind ventilată mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Astfel, pe parcursul zilei de 13 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate șase societăți comerciale, legitimate 30 de persoane și oprite în trafic 20 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1062 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 17 sancțiuni, în valoare de 7090 de lei.

Detalii: Situatia actualizata a cazurilor de coronavirus

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Numar mare de cazuri noi raportate: 275 in 24 de ore! Numarul pacientilor vindecati de COVID-19 a depasit 15.600! PRAHOVA-10 cazuri noi!
Next post ALERTA IN PRAHOVA! 17 cazuri noi de COVID-19 de ieri pana azi!