Scufita Rosie reinterpretata: Drona cu misiune speciala pentru victimele accidentelor montane in zona Vaii Superioare a Prahovei

Read Time:1 Minute, 30 Second

Se va întampla la Sinaia (și faptul va fi benefic pentru toată Valea Superioară a Prahovei-Una dinte cele mai agglomerate și rîvnite zone turistice din România): o dronă achiziționată de autorități va veni în sprijinul victimelor accidentelor montane. Dotată cu o cameră și microfon, aceasta va facilita comunicarea salvatorilor cu victimele.

Ce trebuie știut? Drona este capabilă și să transporte alimente și o trusă de prim ajutor turiştilor rătăciţi pe munte, până la sosirea salvatorilor montani.

„Această achiziție face parte dintr-un proiect mult mai amplu. Până acum, 16 județe din România și-au dotat echipele de salvare montană cu astfel de drone. Sunt drone strict necesare pentru activitatea noastră, pe lângă celelalte elemente, transport de echipamente, iluminare, difuzor cu care se vorbește cu turiștii. Poate principala caracteristică a acestor drone este faptul că pot fi folosite într-un program de căutare-salvare cu inteligență artificială, program implementat în premieră mondială în România, la nivel național, de către Salvamont. Deci, prin înființarea centrului național de analiza datelor colectate de drone, România, prin Salvamont, este unul dintre liderii mondiali în dezvoltare în acest domeniu”, a explicat Sabin Cornoiu, președintele SALVAMONT România, la Digi24.

Oficialul a precizat că „de la mijlocul lunii viitoare, 11 județe din România vor avea centre locale de analiză a imaginilor surprinse de drone”.

*DEMN DE LUAT ÎN SEAMĂ: În cursul lunii mai, preexemplu, la nivel national, salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 253 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 324 de persoane. Dintre acestea, 82 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, 16 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar, 6 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiștilor reducându-se la recuperarea acestora și transportul pentru predarea la serviciile IML.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Autosanitara tip A2, la Spitalul Voila
Next post ISU PRAHOVA, in weekend: Peste 100 de misiuni, dintre care 70 de urgente medicale