Se impune asigurarea asistentei medicale in zonele afectate de inundatii. Ce transmite ministerul Sanatatii?!

Read Time:1 Minute, 45 Second

Ministerul Sănătăţii a cerut miercuri, 5 iunie, reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică să colaboreze cu autoritășile locale și să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii.
Astfel, pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, Direcţiile de Sănătate Publică vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.
Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi vor fi verificate stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Mai mult, se va suplimenta personalul medical, în funcție de necesități.
De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, a persoanelor în vârstă cu boli cronice, dializaţilor şi copiilor care au nevoie de servicii medicale.
Acolo unde este necesar reprezentanţii DSP-urilor vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A si tetanosului.
Se va realiza supravegherea conditiilor de igiena în adăposturile temporare organizate pentru persoanele sinistrate, rămase fără adapost;
Direcțiile de Sănătate Publică vor solicita medicii de familie să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.

Totodată, Direcțiile de Sănătate Publică vor informa populația cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor:
1. a) să consume apa îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet;
2. b) să utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta si racita;
3. c) să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;
4. d) să nu atingă animalele moarte și să avertizeze autoritățile, în vederea evacuării acestora;
5. e) sa evite expunerea prelungita la frig/umezeala,
6. f) sa  pastreze alimentele in conditii igienice;
7. g) sa respecte igiena individuala;
8. h) la primele semne de boala sa se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.
 

foto: Prefectura Prahova

Pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, Direcţiile de Sănătate Publică vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Consiliul Concurentei a autorizat preluarea unor active ale Teva Pharmaceuticals de catre A&D Pharma
Next post Dotari pentru spitalul din Sinaia