Sectie pentru pacienti COVID la Spitalul Schuller

Read Time:1 Minute, 13 Second

Iulian Dumitrescu: Pandemia ne obligă să luăm decizii rapide. Vom avea încă 35 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Municipal Ploiești”.

Consiliul Județean Prahova a aprobat vineri, la propunerea președintelui Iulian Dumitrescu, alocarea sumei de 1 milion de lei în vederea amenajării unei secții COVID cu 35 de locuri la Spitalul Municipal Ploiești. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unor concentratoare de oxigen, stații de oxigen, amenajare spații pentru dezinfecție, containere speciale, redimensionare instalație electrică.

„Niciun efort nu este prea mare când vine vorba de sănătatea prahovenilor. Evoluțiile legate de pandemie ne obligă să luăm decizii rapide, să ne organizăm și să fim eficienți. Cu banii alocați astăzi Spitalului Municipal Ploiești la solicitarea primarului Andrei Volosevici, vom avea, în Ploiești, încă 35 de locuri pentru bolnavii COVID”, a declarat președintele Consiliului Județean Prahova.

Din 23 octombrie a.c., de când Iulian Dumitrescu a devenit oficial președinte al Consiliului Județean Prahova, administrația județeană a suplimentat banii alocați spitalelor din județ cu 6,1 milioane de lei.

De precizat, cea mai mare parte din această sumă a fost alocată Spitalului Județean de Urgență Ploiești pentru dublarea numărul de ventilatoare pentru COVID, instalarea de prize de oxigen, spațiu de așteptare pentru pacienți și noi spații de triaj la UPU, continuarea renovării și extinderea secției ATI, medicamente, materiale sanitare, reactivi, pentru întreținere și funcționare etc. Consiliul Județean Prahova a aprobat, de asemenea, fonduri suplimentare pentru finalizarea dotării cu 5 paturi ATI a Spitalului Orășenesc Sinaia.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Prahova a raportat 408 cazuri noi si o rata de infectare de 4,45. In tara sunt 8499 cazuri noi!
Next post In tara, 8134 de cazuri. Capitala continua sa raporteze peste 1100!!!