SEMNAL: 127 dintre medicii de familie din Prahova au peste 60 de ani sau chiar sunt sau septuagenari

Read Time:53 Second

„Comisia paritară formată din reprezentanții CAS, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Colegiului Medicilor a stabilit un centralizator conform căruia în Prahova este un deficit de 32 de medici de familie. Nu cred că mai sunt localități în care să nu fie niciun medic de familie. Din păcate, jumătate din medicii de familie au peste 60 de ani”, a venit cu precizări Cătălin Măguleanu, directorul CAS Prahova, în cadrul unei recente conferințe de presă.

Conform statisticii CAS Prahova, în județul nostru sunt în activitata 330 medici de familie. Grav este că din total, 166 au vârste peste 60 ani, iar 67 au peste 70 ani.

 Și e la îndemână oricui gândește că acest aspect implică anumite probleme, anumite… cauze și chestiuni care merită luate în seamă, analizate… Mai cu seamă că și la nivelul întregii țări sunt probleme similare, în vreme ce multe cadre medicale (atât cadre medii cât și medici sau proaspăt absolvenți de facultate sau rezidenți) aleg ori să plece peste hotare ori să… se reorienteze profesional, îndiferent de vârstă.

foto: Facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Substatie de Ambulanta la Valea Doftanei! Obiectivul a fost inaugurat azi, in prezenta Prefectului
Next post Se intampla la Ploiesti: „Bucuria si sanatatea copiilor” aduce impreuna teatrul, medicii si… imaginatia, intr-un eveniment inedit