Situatia COVID-19 in Prahova, 14 aprilie 2020

Read Time:1 Minute, 41 Second

La nivelul județului Prahova, în data de 14 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 908 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 20 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 288 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 668 de persoane în 14 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele din județul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, 12 au fost declarate vindecate și au fost externate.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat o serie de acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 13 aprilie, au fost controlate 400 de locații din Prahova unde, până la data menționată, erau înregistrate circa 1100 de persoane aflate în auto-izolare. Au fost verificați și 50 de agenți economici. De asemenea, la nivelul județului au fost organizate și acțiuni de control în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare în vigoare.

În urma acestor demersuri, a fost deschis un dosar de cercetare penală în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 646 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 842.300 lei. Dintre acestea, opt au fost pentru fapte ilicite de natură economică, iar 638 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare.

Dosarul de cercetare penală amintit mai sus a fost deschis pentru o persoană care nu a respectat măsura auto-izolării. Prahoveanul respectiv a fost plasat forțat în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 72 de dosare de cercetare penală pentru 94 de persoane și au aplicataproape 9100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de circa 12,5 milioane lei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post VESTE BUNA: 1050 este numarul raportat azi ca total al pacientilor cu COVID-19 vindecati! PRAHOVA, din nou, 0 cazuri noi!!!
Next post OFICIAL: De miercuri, la Ploiesti, se vor efectua, oficial, primele teste persoanelor suspecte de Covid-19