Spanacul, aur de sanatate

Read Time:51 Second

Nutriționiștii ne încredințează că preparatele din frunze de spanac acționează ca un produs medicinal, contribuind la profilaxia sau ameliorarea unor afecțiuni, precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia. I se atribuie spanacului și rolul de activator al secrețiilor pancreatice și de agent anticancerigen.
Spanacul este originar din Asia Mică.

Componentele calculate la 100 de grame spanac proaspăt:
• Calorii (conținut energetic): 20 kcal/85kJ
• Apă: 92,7%
• Albumină: 2,5 g
• Hidrați de carbon: 1,6 g
• Grăsimi: 0,4 g
• Acid oxalic: 0,8 g
• Carotinoidă: 0,8 mg
• Vitamina B1: 0,1 mg
• Vitamina B2: 0,2 mg
• Acid nicotinic (Vitamina B3): 0,6 mg
• Vitamina B6: 0,2 mg
• Vitamina C: 40–150 mg
• Vitamina E: 2,5 mg
• Fier: 3–4 mg
• Potasiu: 0,45 g
• Calciu: 130 mg
• Cupru: 0,1 mg
• Magneziu: 23 mg
• Sodiu: 65 mg
• Fosfor: 45 mg
• Zinc: 0,22 g

foto: Facebook

Spanacul este originar din Asia Mică.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Prima platforma online despre cancer pulmonar si biomarkeri
Next post Femeie cazuta intr-un canal in curtea Spitalului «11 Iunie» din Urlati