Spanacul, aur de sanatate

30
Spanacul este originar din Asia Mică.

Nutriționiștii ne încredințează că preparatele din frunze de spanac acționează ca un produs medicinal, contribuind la profilaxia sau ameliorarea unor afecțiuni, precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia. I se atribuie spanacului și rolul de activator al secrețiilor pancreatice și de agent anticancerigen.
Spanacul este originar din Asia Mică.

Componentele calculate la 100 de grame spanac proaspăt:
• Calorii (conținut energetic): 20 kcal/85kJ
• Apă: 92,7%
• Albumină: 2,5 g
• Hidrați de carbon: 1,6 g
• Grăsimi: 0,4 g
• Acid oxalic: 0,8 g
• Carotinoidă: 0,8 mg
• Vitamina B1: 0,1 mg
• Vitamina B2: 0,2 mg
• Acid nicotinic (Vitamina B3): 0,6 mg
• Vitamina B6: 0,2 mg
• Vitamina C: 40–150 mg
• Vitamina E: 2,5 mg
• Fier: 3–4 mg
• Potasiu: 0,45 g
• Calciu: 130 mg
• Cupru: 0,1 mg
• Magneziu: 23 mg
• Sodiu: 65 mg
• Fosfor: 45 mg
• Zinc: 0,22 g

foto: Facebook

Spanacul este originar din Asia Mică.