Tabara de diabet la Valea Negrasului

Read Time:3 Minute, 30 Second

Pornind de la experiența dobândită în urma derulării proiectului DIA16617/124 cofinanțat de Lions Clubs International Foundation, Lions Club Iasi 2000, Lions Club Bacau, Lions Club Ploiesti, Lions Club – Napoca Transilvania, Lions Club Oradea 22 si District 124 România, a fost scris și căștigat un nou grant cu suport financiar de la Lions Clubs International Foundation privind Consolidarea Rețelei Suport pentru copiii diabetici din România.

În cadrul proiectului DIA22307/124, lansat in luna Iulie 2023, vor fi organizate 12 tabere de vară pentru copii insulino-dependenți, grupuri suport pentru terapie psihologică și campanii de conștientizare în școli, pe durata a doi ani. Cluburile care asigură diferența privind cofinanțarea proiectului sunt Lions Club Iasi 2000, Lions Club Bacau, Lions Club Ploiesti, Lions Club Oradea 22, Lions Club Constanța și Lions Club Arad 2007.

Lions Club Ploiești a avut inițiativa de a fi unul din cluburile participante la proiect,  organizând în anul 2019 prima tabără pentru copii cu diabet în regiunea de sud a tării. Apoi a urmat tabăra cu numărul doi și căteva tabere de o zi, organizate după perioada de pandemie.

Anul acesta tabăra a avut loc în perioada 03-08 Septembrie la pensiunea Valea Negrașului, județul Prahova, membrii Clubului Lions Ploiești participând la organizarea și desfășurarea acesteia.

Cei 20 de copii participanți și 4 părinți s-au bucurat de un program deosebit concretizat în  instruirile zilnice privind partea medicală și psihologică ( grup suport) și numeroase activități distractive, drumeții, karaoke, vizionări de filme.

Copiii au fost supravegheați 24 de ore din 24 ore de personal specializat: medic, psihologi și asistenți medicali.

Tabăra dedicată copiilor cu Diabet “Zâmbet de copil – Rază de speranţă” a fost un prilej de evadare din viaţa cotidiană. A oferit copiilor veniți din Ploiești, București, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Vălenii de Munte, Câmpina oportunitatea de a se bucura de socializare, instruire, natură și nu în ultimul rând de distracție.

În cadrul pensiunii „Valea Negraşului” de pe Valea Doftanei, unde au fost cazaţi copiii având vârste între 10 și 18 ani, s-au desfăşurat numeroase activitaţi de grup care vizau jocuri de dezvoltare personală, în special de cunoaştere a multor detalii si noutaţi legate de diabet. Cu ajutorul acestora, copiii au fost încurajaţi să vorbească liber despre ceea ce simt atunci când le este greu şi de experienţele neplăcute cu care s-au confruntat. Au reuşit să-şi deschidă inima în faţa unor persoane care suferă de aceeaşi maladie, trecând mai uşor peste prejudecăţi. Toate acestea au fost coordonate de echipa de psihologi de la MM PSIHOMED CONCEP SRL care a reuşit, cu un real succes, să îi facă pe aceşti tineri să plece din tabară mai pozitivi şi mai plini de speranţă că pot duce o viaţă normală acasă.

Trei dintre participanţi au primit din partea clubului Lions Ploieşti glucometre şi consumabilele aferente. Mulţumiri colegilor noştri Lions care au donat aceste aparate: Laura Drăghici, Angelica şi Cristian Vişan.

Fiecare seară a avut o tematică, copiii având posibilitatea să-şi desfăşoare hobby-urile lor preferate. Au existat seara de discotecă, unde toţi au încins ringul de dans, „Seara de talente”, moment în care am rămas surprinşi cât de creativi şi preocupaţi sunt aceşti copii de cultivarea aptitudinilor lor. Ultima seară, cea de pe 07 Septembrie, a fost dedicată acordării diplomelor de participare și sărbătoririi încheierii taberei, toți copiii savurând o felie generoasă de tort. În felul acesta le-am demonstrat că pot mânca absolut orice, ca orice copii obişnuiţi, doar că trebuie să respecte anumite reguli.

Finalul nu avea cum să fie altul decât cu un foc minunat de tabără, in jurul căruia s-au depănat cele mai savuroase momente petrecute pe parcursul celor 5 cinci zile.

Am avut un grup de copii si părinți extraordinari care au petrecut clipe de neuitat.

Mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei tabere, copii, părinți și organizatori! Mulțumiri speciale colegei noastre de club, d-na doctor Angelica Vișan pentru profesionalism și implicare personală în acest proiect! Mulțumiri Veronica și Cătălin Nicolae, membrii în Clubul Lions Ploiești.

Felicitări și mulțumiri directorului taberei, Cristian Vișan, pentru efortul depus la reușita acestei acțiuni.

Carmen Tache

Presedinte Regiune SUD

Ion Antonio Tache

Președinte Fondator Lions Club Ploiești

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Conducere noua la CAS PRAHOVA! Motivul?…
Next post Pedaleaza pentru sanatate: a patra editie The Fun Ride are loc pe 23 septembrie, in Ploiesti