Top 4 criterii pentru alegerea celui mai bun halat chirurgical (P)

Read Time:2 Minute, 42 Second

Spre deosebire de halatele sanitare standard, destinate atât personalului medical, cât și pacienților și vizitatorilor, cele chirurgicale, ultra-sterile, reprezintă o categorie de protecție medicală de înaltă calitate. Ele sunt folosite, îndeosebi, de medicii profesioniști și asistentele care efectuează și/sau participă la intervenții chirurgicale în sălile de operație sau în clinicile stomatologice.

Astfel, fiind unul dintre cele mai importante obiecte de protecție care se folosesc într-un mediu profund aseptic, alegerea unui halat chirurgical reprezintă mereu o provocare pentru personalul medical.  

Iată cele mai importante 4 criterii în funcție de care să alegi un halat chirurgical de înaltă calitate:

1.     Categoria de rezistență

Halatele chirurgicale sterile se împart în două mari categorii, în funcție de rezistență: standard și ranforsate. Cele standard sunt folosite de către chirurgi în operațiile de o mai mică complexitate, ce nu implică multă mișcare și în care riscul de rupere este scăzut. De cealaltă parte, halatele ranforsate sunt folosite în operațiile mult mai complexe, în care mișcările sunt mai ample și diversificate, derulate pe o perioadă mai lungă de timp. Acestea din urmă beneficiază de o întărire suplimentară în zona frontală și a mânecilor, la manșete. Dacă vrei să achiziționezi un halat chirurgical de asemenea tip, hidrofob și hidrofil, cu o respirabilitate foarte bună, intră chiar acum pe site-ul celor de la Vetro.ro și comandă-ți unul online.

2.     Materialul

Materialul din care este confecționat halatul chirurgical steril reprezintă unul dintre criteriile importante în alegerea sa, atât din perspectiva gradului de izolare împotriva lichidelor, prafului, sângelui, bacteriilor sau virușilor, cât și a nivelului de confort. Astfel, spre deosebire de halatele realizate din fibre naturale, țesute sau mixt-sintetice, cele nețesute, din polipropilenă, oferă cel mai înalt grad de protecție împotriva fluidelor și microorganismelor. Acestea sunt realizate din mai multe straturi, fiecare din ele având un rol bine definit: rezistență, barieră, filtru și respirabilitate. În plus, fiind de unică folosință, nu trebuie să-ți bați capul cu spălarea lor.

3.     Modelul halatului și tipul de închidere

Spre deosebire de halatele medicale uzuale, cele chirurgicale sterile au un anumit standard. În principiu, ele trebuie să fie „one piece”, pentru a acoperi cât mai eficient stratul de haine de pe dedesubt și a nu avea probleme cu scamele și impermeabilitatea. De asemenea, acestea trebuie să aibă o închidere prin înfășurare și suprapunere, în partea din spate.

4.     Prețul

Prețul halatului diferă în funcție de numărul de bucăți comandate și caracteristicile acestuia. De obicei, prețul unui halat chirurgical steril, de unică folosință, nu trebuie să depășească 20 de lei. Totuși, pe piața din România, există și halate chirurgicale reutilizabile, care se pot resteriliza de până la 100 de ori și al căror preț este, evident, mai mare.

Halatul chirurgical este o piesă de bază a vestimentației personalului medical implicat în intervențiile chirurgicale minore sau majore. Extrem de performante, ele previn transferul bacterian între medic și pacient, prin reducerea, la minimum, a apariției unei contaminări. Dacă lucrezi în domeniu, știi că alegerea unui astfel de echipament de protecție de înaltă calitate este esențială pentru desfășurarea unui act medical în condiții de siguranță sanitară, atât pentru tine cât și pentru pacienți.  

Sursa foto: Pixabay.com 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cancerul de col uterin – simptome și prevenție (P)
Next post Un dascal de la Colegiul Militar din Breaza si-a sarbatorit ziua de nastere intr-un fel ce ne poate fi LECTIE!