Top beneficii ale pierderii în greutate (P)

Read Time:2 Minute, 35 Second

Sănătatea ta va avea doar de câștigat!

Creșterea în greutate este o problemă pentru milioane de oameni din întreaga lume. Din păcate, din 1975 până acum, obezitatea s-a triplat pe tot globul, afectând 650 de milioane de adulți și 39 de milioane de copii. După cum bine știm, riscurile pentru sănătate cresc o dată cu greutatea.

Surplusul acesta de grăsime crește riscul apariției multor afecțiuni grave, dar, din fericire, obezitatea poate fi gestionată. Pierderea în greutate poate face o diferență majoră atât în ​​​​sănătatea ta, cât și în stilul tău de viață, chiar dacă va fi de doar 5-10 kilograme. 

Foarte adesea, obiceiurile alimentare incorecte și inactivitatea sunt cauze ale obezității; problemele hormonale, genetice și metabolice pot duce de asemenea la un exces de greutate. Apoi, adesea apar afecțiuni grave – boli cardiovasculare, diabet, apnee obstructivă în somn, osteoartrita, mai multe probleme digestive și complicații severe ale COVID-19. Șansele de cancere la tractul digestiv (colon, esofag, rect, intestine), precum și vezică biliară, rinichi, pancreas, prostată, col uterin, ovare și sâni cresc la persoanele care se confruntă cu obezitate.

Ai nevoie de ajutor? Află cum poți pierde până la 15% din greutatea corporală în doar 16 săptămâni, cu programul Allurion – Balon Gastric pentru slăbit.

Principalele avantaje ale pierderii în greutate

Pierderea în greutate și menținerea acestui lucru pot avea o serie de beneficii care schimbă viața oricui, inclusiv:

  • Reducerea presiunii exercitate asupra oaselor și articulațiilor: greutatea mai mică înseamnă mai puțină presiune asupra corpului pentru a face lucruri de bază și mai puțină muncă pentru oase și articulații.
  • Îmbunătățirea tensiunii arteriale: surplusul de grăsime crește tensiunea arterială, ceea ce duce la hipertensiune arterială și alte probleme. Greutatea mai mică ajută la ținerea acesteia sub control.
  • Șanse reduse de boli cardiovasculare: problemele cardiace rezultă adesea din probleme legate de greutate, iar reducerea kilogramelor înseamnă scăderea riscului.
  • Mobilitate mai bună: simplu spus, mai puțin stres cauzat de greutate înseamnă că te poți mișca mai bine și că poți face activitățile preferate pentru a te menține mai ușor în formă
  • O odihnă mai bună: boli precum apneea în somn pot rezulta din obezitate, iar pierderea în greutate ajută la reducerea simptomelor și la creșterea calității somnului
  • Dispoziție îmbunătățită: obezitatea poate duce la depresie și anxietate, iar pierderea de kilograme poate ajuta la reducerea acestor probleme de dispoziție
  • O viață sexuală mai bună: prea multă greutate poate afecta interesul și capacitatea de a face sex, iar pierderea kilogramelor poate ajuta la recâștigarea ambelor
  • Mai multă energie: dacă purtați kilogramele în plus, este mai greu să faceți lucruri pentru a rămâne activ – însă pierderea în greutate poate reda energia.
  • Încredere îmbunătățită: a fi mai slab, mai sănătos și mai capabil să faci lucrurile pe care le dorești poate face minuni pentru stima ta de sine
  • Greutatea mai mică duce la o sănătate mai bună și, în multe cazuri, la o viață mai lungă.

Dacă te străduiești să atingi acest obiectiv si ai nevoie de ajutor, balonul gastric te poate ajuta – folosește aici calculatorul IMC și vezi dacă te califici. Fă acum primul pas către o viață mai sănătoasă!

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Se va declara STARE DE ALERTA EPIDEMICA, din pricina Gripei. Minsitrul Educatiei: „Nu suntem in situatia in care să suspendam cursurile”
Next post Cancerul de col uterin – simptome și prevenție (P)