Tratamentele și produsele preparate în laboratorul farmaciei, un real ajutor pentru pacienți

Read Time:2 Minute, 4 Second

Farmaciile care prepară tratamente în laboratorul propriu, deși tot mai puține, au câștigat de-a lungul timpului loialitatea și aprecierea comunității lor de pacienți. Preparatele lor oferă adesea o alternativă de tratament personalizată și, de multe ori, mult mai accesibilă ca preț decât medicamentele clasice, de sinteză.

Printre cele mai populare produse preparate în laboratorul farmaciei se numără cele pentru îngrijirea pielii, ori pentru tratarea unor afecțiuni dermatologice, digestive și reumatice.

Tratamente unice, personalizate

Laboratoarele farmaciei permit adaptarea medicamentelor la nevoile specifice ale pacienților. Astfel, medicamentele pot fi personalizate în funcție de vârstă, greutate, alergii sau alte cerințe individuale, oferind tratamente mai eficiente și mai sigure pentru fiecare pacient în parte.

Un exemplu în acest sens sunt tratamentele dermatologice, unde unguentele și cremele clasice existente pe piață nu dau mereu rezultatele dorite. Prin urmare, pacientul merge la o farmacie cu laborator și cere un tratament personalizat, doar din ingrediente naturale, adecvate pielii sale.

Preparate ce înlocuiesc medicamentele convenționale

Farmaciile care prepară tratamente în laboratorul propriu pot înlocui uneori medicamentele de sinteză care, fie nu se găsesc pe piață la acel moment, fie conțin inclusiv substanțe pe care pacientul nu le poate tolera.

Prin prepararea tratamentelor, farmaciile pot oferi alternative sigure și eficiente pentru pacienți, adaptate nevoilor lor specifice și condițiilor lor medicale. Este valabil și pentru tratamentul ce constă în pastile pentru fiere, pentru care farmaciile pot prepara medicamente personalizate care combat afecțiunile vezicii biliare și reduc disconfortul asociat cu calculii biliari sau alte probleme digestive.

În acest fel, pacienții beneficiază de opțiuni de tratament care să le ofere rezultatele dorite, în conformitate cu recomandările medicilor.

Un preparat de laborator extrem de căutat de pacienți este un gel inlocuitor Triderm, rezultat din combinația a trei substanțe active: betametazona dipropionate, clotrimazol și gentamicina sulfat. Acestea combină actiunea vasoconstrictoare, antiinflamatoare și antipruriginoasă a betametazonei, cu acțiunea antifungică a clotrimazolului și actiunea antibiotică a gentamicinei.

Avantajele tratamentelor preparate în farmacii

Iată, pe scurt câteva dintre avantajele tratamentelor și produselor preparate în laboratoarele farmaciilor:

– dozajul substanței active poate fi ajustat, la recomandarea medicului;

– pot fi adăugate arome pentru a fi mai ușor de acceptat de către un copil

– modificarea rețetei inițiale pentru a exclude un ingredient nedorit și neesențial, cum ar fi lactoza, glutenul sau un colorant la care pacientul este alergic.

– schimbarea formei medicamentului pentru pacienții care, de exemplu, au dificultăți de înghițire.

În concluzie, tratamentele și produsele preparate în laboratoarele farmaciilor reprezintă un real ajutor pentru pacienți, oferind soluții personalizate pentru afecțiuni medicale diverse.

(P)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Rasplata unui cetatean pentru angajatii CAS Prahova
Next post La multi ani, CRUCEA ROSIE si… MULTUMIRI!