Tratamentul compresiei de maxilar: Cum funcționează disjunctorul dentar

Read Time:2 Minute, 42 Second

Una dintre problemele comune stomatologice este îngustarea excesivă a maxilarului superior, cunoscută și sub numele de compresie de maxilar. Deși pare mai degrabă o particularitate facială, de fapt, acest sindrom se poate vindeca ușor, cu ajutorul unui disjunctor dentar.

Cum recunoaștem compresia de maxilar

Din cauza spațiului maxilar superior îngustat, dinții de sus sunt înghesuiți sau aliniați incorect și, astfel, pot afecta funcționalitatea și sănătatea danturii. Înghesuirea unuia sau mai multor dinți este vizibilă și poate crea probleme de igienă orală.

În cazurile severe, aspectul feței este modificat și apare disconfortul la mușcătură. Printre cele mai evidente semne ale sindromului compresiei de maxilar se află profilul feței convex, pomeții șterși și smalțul uscat al incisivilor superiori.

De ce apare compresia de maxilar

Compresia de maxilar poate apărea încă din viața intrauterină, în unele cazuri, din cauza pozițiilor membrelor fătului în apropierea zonei faciale.

Printre factorii de dezvoltare a sindromului se mai numără și complicațiile cariilor dentare, sugerea degetului sau a limbii ori respirația orală.

În același timp, compresia de maxilar poate fi și ereditară.

Cum decurge vizita la ortodont

Compresia este o malocluzie dentară des întâlnită în ortodonție și care poate beneficia de cele mai noi tehnologii pentru corectură.

Un tratament eficient al acestui sindrom este dispozitivul ortodontic numit disjunctor dentar. Plasat în partea superioară a gurii, acesta se poate ajusta astfel încât să poată lărgi maxilarul treptat. Astfel, osul se extinde în mod natural, reduce compresia și creează spațiu pentru alinierea dinților.

Medicul specialist este cel care evaluează starea dentiției superioare și poate recomanda disjunctorul. Pentru un diagnostic cât mai precis, în clinicile DENT ESTET se utilizează tehnologia MODJAW™️ 4D, o metodă revoluționară de diagnosticare prin urmărirea și înregistrarea mișcărilor maxilarului. Cu această tehnologie, medicul îți poate oferi un tratament ortodontic personalizat, într-o singură ședință.

Compresia de maxilar duce, de obicei, la ocluzie dentară sau ocluzie inversă – mușcătură incorectă. Dacă este însoțită și de lipsa unui dinte sau necesită o extracție pentru corectură, specialistul îți poate recomanda și un alt tip de aparat dento-maxilar sau o proteză. Află de la specialiștii DENT ESTET câte tipuri de proteze dentare există și care sunt tehnologiile pe baza cărora acestea funcționează!

Cum funcționează disjunctorul dentar în corectarea compresiei de maxilar

Odată ce disjunctorul dentar personalizat este montat, medicul va monitoriza îndeaproape progresul și va ajusta dispozitivul, pe durata tratamentului ortodontic. Specialistul este cel care oferă și instrucțiuni clare și complete legate de utilizarea și întreținerea corectă a disjunctorului.

Ce face aparatul în timpul tratamentului ortodontic?

  • ajută la corectarea mușcăturii incorecte ori nealiniate și, astfel, asigură confort și funcționalitate optimă pentru mestecare și vorbit;
  • facilitează alinierea corectă a dinților, prin lărgirea graduală a maxilarului și reduce supraaglomerarea;
  • îmbunătățește respirația nazală și ameliorează apneea din timpul somnului;
  • montat în stadiile incipiente, disjunctorul previne intervenții chirurgicale complexe de corectare;
  • odată ce tratamentul avansează și alinierea este vizibilă, poate îmbunătăți stima de sine și viața socială.

Dinții aliniați înseamnă mai mult decât estetică

Compresia de maxilar poate fi corectată eficient și non-invaziv cu disjunctorul dentar. Pe lângă un zâmbet sănătos și strălucitor, dispozitivul are beneficii semnificative asupra sănătății orale și generale.

O simplă consultație la medicul stomatolog poate arăta dacă disjunctorul este potrivit pentru nevoile fiecărui pacient. (P)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Maximizarea Duratei de Viață a Anvelopelor – Strategii Eficiente de Întreținere
Next post Mos Craciun exista: Elevi si profesori de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” au donat sange