TREBUIE SĂ ȘTIȚI! Drepturile donatorilor de sânge

Read Time:1 Minute, 13 Second

*După fiecare donare de sânge,donatorii beneficiază de rezultatele analizelor de laborator: grup sanguin ABO și Rh, HLG (hemoleucograma) glicemie, Atg HBs, Ag/Ac HCV, Ag-Ac HIV1+2, Ac HTLV I+II, Ac –anti Treponema pallidum (bacteria care produce sifilis), ALT (transaminaza-enzimă hepatică) 
*De asemenea, la solicitarea dumneavoastră, potrivit normativelor în vigoare, puteți beneficia o dată pe an de un set complet gratuit de analize de biochimie.

DONAREA DE SÂNGE ESTE DARUL VIEȚII
Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !
Potrivit specialiștilor, deocamdată nu s-a descoperit un înlocuitor eficace al sângelui, așa că donarea este singura soluție pentru a putea face față nevoilor de sânge și elemente ale sângelui necesare terapeuticii transfuzionale. Medicii și chirurgii se bazează pe donarea de sânge pentru a efectua, în fiecare zi, o serie de intervenții care salvează viața semenilor noștri.
Sângele donat poate trata în fiecare an un milion de pacienți.
Așa cum precizează surse medicale din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină București, volumul de sânge este de aproximativ 5-6 litri pentru un adult, dar variază în funcție de sex, greutate şi înălțime.

Foto: ctsbucuresti.ro

După fiecare donare de sânge,donatorii beneficiază de rezultatele analizelor de laborator: grup sanguin ABO și Rh, HLG (hemoleucograma) glicemie, Atg HBs, Ag/Ac HCV, Ag-Ac HIV1+2, Ac HTLV I+II, Ac –anti Treponema pallidum (bacteria care produce sifilis), ALT (transaminaza-enzimă hepatică) 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Motivele solicitărilor către Ambulanță în 2018. 1.892 pentru stop cardio-respitaror; 3.211 pentru afecțiuni psihice/suicid
Next post Abordarii Strategica a Managementului Chimicalelor (SAICM)