Turisti raniti grav salvati in miez de noapte din Valea Costilei! Unul a cazut intr-o prapastie de 200 m

Read Time:1 Minute, 27 Second

„Alarma aplicației „Alertare Salvamont” sună în miez de noapte. Este ora 23.40. Primii salvatori montani ai formației Bușteni își anunță pe aplicație disponibilitatea și timpul în care o să ajungă la sediu. Misiune: acordarea primului ajutor medical și evacuarea din munte a două persoane căzute pe Valea Coștilei.

Echipa se strânge rapid și pleacă cu autovehiculele de intervenție spre zona respectivă, atât cât se poate merge auto. Deplasarea este îngreunată pe alocuri de arborii căzuți în drum, care trebuie degajati.

Primii salvamontiști ajung la victime și le evaluează starea din punct de vedere medical.  Prezintă numeroase traumatisme ale membrelor superioare și inferioare, traumatisme cranio-cerebrale, plăgi tăiate, otoragie, rinoragie. Aflăm că erau trei. Unul a căzut peste 200 m, altul mai puțin, dar starea lui e mai gravă, lovindu-se de stânci și pietre. Al treilea era în regulă și i-a ajutat pe cei doi colegi, până la sosirea noastră. Începe  drumul de coborâre a victimelor.

Aproximativ la ora 3, au fost predați la ambulanță. Salvatorii se întorc la casele lor pentru a prinde câteva ore de somn. Azi e o nouă zi, începe week-end-ul și s-ar putea să fie unul dificil.

Acest eveniment neplăcut putea fi evitat, dacă cei trei, înainte de a porni la drum, solicitau sfaturi de la noi sau căutau pe net atenționarile noaste, în care rugam turiștii să evite în acestă perioadă traseele turistice sau văile din Abruptul Prahovean al Bucegiului. Asta, mai ales că sunt oameni cu experiență, în jurul a 50 de ani. Sperăm ca ei, cât și alții să tragă învățămintele necesare din acest eveniment nedorit”, povestesc azi salvamontiștii prahoveni după intervenția de astă-noapte pentru salvarea unor turiști, iată, răniți grav din pricina IMPRUDENȚEI!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cele mai gustoase salate – Top 5 tipuri pe care trebuie să le încerci
Next post Alertă de anxietate printre tineri: vina ascunsă a rețelelor sociale