Una e sa scrii, alta e sa-ti iasa in cale! E cutemurator!

Read Time:1 Minute, 42 Second

Da, da!… Una e sa scrii zeci, sute de articole despre ceea ce înseamnă pandemia iscată de coronavirus, și care- scriem noi, jurnaliștii (că „ni se pare”) a îngrozit lumea, și alta e să vezi… „la botul calului”, cum spune românul…

Zilele astea am avut si inca mai am treaba la Spitalul Judetean Ploiesti, avându-l pe tata internat. Dar nu despre probleme mele vreau să vă povestesc. Ci despre întamplarea trăită PE VIU care m-a izbit, care mi-a scos în cale ce înseamnă la propriu… pandemia…. AIA despre care unii cred că e doar un „vodevil” de mahala, că e un… aranjament sau mai știu eu ce… scorneală „ca să subjuge” mulțimea de creduli…, după cum țipă unii și alții.

Ei bine, mărturisesc că mi-a fost dat să trec prin curtea spitalului,către una dintre clădirile administrative, la mica distanță de o ambulanță SMURD COVID. Cu tot cu… asistenți și medic care scoteau din autospecială un pacient covid. I-am văzut pe oamenii aceia, la aproape 40 de grade Celsius afară, la ora 12, în combinezoanele albe, asemeni unor cosmonauți. M-a înfiorat imaginea și vă asigur că nu folosesc „cuvinte” aranjate, mari sau cine știe cum. Dimpotrivă. Nu cred că pot exprima, ca jurnalist, ca om simplu, sentimentul pe care l-am trăit. Am stat deoparte, pe alee și am contemplat acele secunde… Am înțeles atunci ce înseamnă PERICOL, PANDEMIE, COVID…

A doua zi, cu totul întâmplător, traversând cu fiul meu  către stația de tramvai de la capăt, lângă spital, a oprit să ne acorde prioritate o ambulanță COVID. L-am văzut atat de aproape pe ambulanțierul de la volan, la fel, în combinezon… L-am privit în ochi prin parbriz și prin chinul acelui costum… Fiu meu, a avut o tresărire puternică și a strigat: „Da, uite, e pandemie!”

Da, din păcate… da. Încă e pandemie, cifrele cresc și… din când în când, prea des, îți ies în cale ambulanțele COVID. Și.. nu ca să se plimbe în scenariile compuse de  nu știu cine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Angajatii de la AMBULANTA Prahova
Next post Primele cazuri de Civid-19 varianta Delta in Prahova!