Unda verde pentru o Ordonanta prin care se extinde exceptarea temporara de la plata a taxei clawback

Read Time:1 Minute, 47 Second

„Astăzi, la solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat o Ordonanță prin care se extinde exceptarea temporară de la plată a taxei clawback, de la 2 la 3 ani, pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană.
Asigurăm astfel continuitatea accesului la imunoglobulină și prezența pe piață a medicamentelor derivate din sânge uman și plasmă umană, care nu au alternativă terapeutică.
Ordonanța aprobată astăzi a creat premisele implementării unei reglementări menite să îmbunătățească accesul pacienților la serviciile medicale necesare. Am considerat că este foarte util pentru pacienți ca acele servicii medicale pe care nu le putem asigura în spitalele publice din Romania să poată fi realizate, în baza dosarelor aprobate de Ministerul Sănătății, în clinici din străinătate, dar și în sistemul privat din România. Criteriile de selectare a furnizorului de servicii medicale pentru pacienții care nu pot fi tratați în sistemul public de sănătate vor fi aceleași pentru furnizorii din străinătate și din țară.
Pacienților cu afecțiuni extrem de grave care au nevoie de tratamente pe care nu le putem asigura în sistemul public de sănătate, trebuie să le acordăm șansa de a se putea trata și în România, nu doar în străinătate, dacă acest lucru este posibil.
În primul rând, este important pentru că oferim pacientului acces la tratamente cu eliminarea unor costuri importante, cum ar fi cele cu transportul și cazarea în străinătate.
De asemenea, putem vorbi și de asigurarea unui confort al comunicării în aceeași limbă în relația pacient-personal medical, comunicarea medic-pacient fiind foarte importantă în rezolvarea problemelor de sănătate.
Nu în ultimul rând, putem vorbi și de o economisire a unor sume importante, ceea ce ne va permite să asigurăm accesul la tratamentele necesare pentru un număr cât mai mare de pacienți”.
Așa

Guvernul a aprobat o Ordonanță prin care se extinde exceptarea temporară de la plată a taxei clawback, de la 2 la 3 ani, pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană.
a explicat Ministrul Sorina Pintea pe contul său de socializare.

Foto: ziare.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 369 de interventii pentru echipajele SAJ Prahova, in cursul zilei de miercuri. O tentativa de suicid
Next post Campanie de donare de sange AZI, la Sinaia