Veste buna pentru serviciile medicale in Ploiesti! Vin echipamente medicale ultramoderne pentru noul Centru de Radioterapie

Read Time:1 Minute, 14 Second

Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPBM), a încheiat, la data de 06.12.2023, contractul pentru furnizarea echipamentelor de radioterapie necesare dotării noului Laborator de Radioterapie cu Energii Înalte de la Spitalul Municipal Ploiești.

Astfel, în perioada următoare, vor fi furnizate la Spitalul Municipal Ploiești mai multe echipamente medicale moderne, respectiv:

  • două acceleratoare lineare medicale;
  • stații pentru planificare tratament;
  • stații de conturare;
  • stații de înregistrare și verificare a planurilor de tratament;
  • sisteme de imobilizare;
  • sisteme de dozimetrie.

Totodată, vor fi executate lucrări pentru amenajarea spațiilor în vederea instalării și funcționării optime a tuturor echipamentelor amintite.

Execuția lucrărilor de amenajare, livrarea echipamentelor, instalarea și instruirea personalului  pentru utilizarea echipamentelor sunt planificate a fi finalizate până cel târziu la data de 06.08.2024, urmând ca, după obținerea tuturor avizelor, să se asigure tratamentul pacienților oncologici din municipiul Ploiești, implicit al pacienților oncologici din județul Prahova.

Reamintim că, noul Centru de radioterapie cu echipamente medicale performante din incinta Spitalului Municipal Ploiești a fost realizat de Primăria Municipiului Ploieștiunitatea sanitară amintită fiind în administrarea municipalității. Lucrările de edificare a construcției cu destinația de Laborator de Radioterapie cu Energii Înalte de la Spitalul Municipal Ploiești s-au realizat din fonduri locale. Laboratorul de radioterapie va determina creșterea calității serviciilor medicale pentru ploieșteni!

Desigur, este o veste foarte bună! dar noi vă dorm să vă bucurațid esănătate deplină și să nu aveținevoie de acest Laborator de Radioterapie cu Energii Înalte.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 10 retete cu drojdie perfecte pentru masa de Craciun
Next post Asigurarea calității apei cu filtrul de impurități și lampa UV