O tragedie, un scandal si… un FENOMEN cumplit care ne mentine statutul de tara campiona a Europei la MAME MINORE

Read Time:2 Minute, 2 Second

Miercuri seară, în jurul orei 18.30, un agent de pază de la Maternitatea Ploiești a anunțat Secția 4 de Poliție producerea unui incident nefericit. Un scandal, în spital, provocat de aparținătorii unei mame MINORE, care tocmai aflase că bebelușul său, nou-născut, a decedat.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, identificând patru persoane, care manifestau o stare de agitație, motivând faptul că nora uneia dintre acestea, la data de 26 iulie a.c. s-a internat în spital, fiind însărcinată, iar în cursul zilei de 27 iulie ar fi aflat că fătul este decedat”, a transmis, în legătură cu acest caz, IPJ Prahova.

Aflăm, de asemenea, că, în urma investigațiilor, față de doi bărbați și două femei, potrivit IPJ Prahova, a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform prevederilor Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare.

Totuși, dincolo de faptul în sine- scandalul în jurul unei tragedii, dacă e să fim corecți, merită să marcăm ceva mult mai… ACUT sau, de fapt, cronicizat, la noi, ceva care, iată, devine nefastă tradiție… (pare că fărʼ de vindecare!): anume copilele care devin mame, adesea când abia își iau buletin sau chiar mai înainte.

Vezi articolul

*Potrivit unei statstici din 2021, cifrele arătau astfel:

„România dă aproape un sfert (23%) din totalul mamelor minore din UE, potrivit Eurostat.

Din cele 199.720 de naşteri din 2019, 749 provin de la mame cu vârsta sub 15 ani şi 17.933 de la mame cu vârsta între 15 şi 19 ani.

Una dintre cauze este plecarea părinților la muncă în străinătate. Fetele rămân în grija rudelor, familia se destramă, iar adolescentele devin vulnerabile.

O hartă a natalităţii în rândul mamelor minore arată că judeţul Mureş deschide clasamentul cu 931 de naşteri, urmat de judeţele Dolj şi Braşov cu 838 şi respectiv 830 de cazuri.

În Prahova erau pentru perioada luată în considerare, peste 500 de cazuri.

 *De asemnea, trebuie spus că, potrivit unui studiu realizat fix în urmă cu un an, de Organizația „Salvați copiii”, vârsta medie a unei mame minore în România a ajuns în 2020 la 15,4 ani, în scădere cu circa doi ani față de 2018. Cea mai mică mamă dintre cele 136 intervievate în cadrul studiului realizat de „Salvați Copiii” are 13 ani. Există mame minore care au chiar și trei copii, iar vârsta lor medie este de doar 17,6 ani.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post FRIGE TOT! COD GALBEN DE CANICULA in Prahova!
Next post Femina Medical – Chirurgii textilelor spun: Şi operaţia de eleganţă a decurs cu succes!(P)