Ce trebuie să știi despre fațetele dentare: cele mai comune întrebări și răspunsuri (P)

Read Time:3 Minute, 30 Second

Fațetele dentare reprezintă o opțiune de tratament destul de nouă, așa că este și normal să ai o serie de întrebări legate de acestea. La cele mai importante dintre ele am încercat să îți răspundem și noi, în rândurile următoare.

Ce sunt fațetele dentare?

În orice cabinet stomatologic Ploiesti unde se poate aplica această opțiune de tratament vei primi și răspunsul. Mai exact, este vorba despre niște fâșii subțiri de material prin care se acoperă partea vizibilă la dintelui, pentru a le oferi acestora culoarea, forma și dimensiunea dorită.  Sunt una dintre cele mai bune soluții pentru a avea parte de acel zâmbet perfect, precum al unei mari vedete de pe covorul roșu.

Care sunt materialele din care sunt realizate?

Există două tipuri de materiale care sunt folosite la realizarea de fatete dentare Ploiesti. Este vorba despre compozit și ceramică, iar acesta din urmă este de preferat deoarece oferă fațetelor un aspect foarte natural și au o durată lungă de viață.

Cum se face instalarea fațetelor?

Procedeul este chiar simplu. Pentru început, se ia o amprentă dentară care este trimisă ulterior către laborator, la tehnicianul dentar care va crea un prim model. Acesta este trimis la cabinet, unde medicul, împreună cu pacientul, va decide dacă este ceea ce se dorește. Apoi va urma pregătirea dinților, prin șlefuirea unui strat subțire din fața exterioară a dintelui. Până la montarea fațetelor definitive, se vor atașa unele temporare, din compozit, iar la următoarea vizită vei pleca acasă cu acel zâmbet perfect pe care ți-l dorești!

Cum diferă fațetele de coroane?

Spre deosebire de coroane, fațetele dentare acoperă doar partea frontală a dintelui. Coroana este indicată atunci când avem de-a face cu defecte funcționale ale dintelui și nu se urmărește doar aspectul estetic.

Se pot pune fațete dentare la copii?

Niciodată fațetele dentare nu sunt plasate pe dinții de lapte. De altfel, și medicii stomatologi recomandă ca acestea să fie instalate doar după ce pacientul a împlinit 18 ani și mușcătura este formată complet. Evident, există și unele excepții, dar pentru asta, cel mai bine este să discuți direct cu medicul tău dentist, pentru a vedea și care sunt indicațiile lui în acest sens.

Sunt sau nu vizibile fațetele dentare?

În prezent, lucrurile au evoluat foarte mult și în stomatologie și de aceea se merge foarte mult pe aspectul natural. Prin urmare, nu trebuie să îți faci griji, fațetele dentare nu sunt deloc diferite de felul cum arată dinții tăi naturali, așa că nimeni nu se va gândi că ai recurs la așa ceva, ci va crede mai degrabă că ai o dantură naturală perfectă.

Care este durata de viață a unei fațete?

Acum, răspunsul la această întrebare este dat și de materialul pe care îl alegi pentru fațetele tale. Cele din compozit vor trebui înlocuite sau corectate cam la doi – trei ani, în timp ce fațetele dentare ceramice durează mai mult de 10 ani, ceea ce este mai mult decât perfect, nu?

Cum am grijă de fațetele dentare?

Este foarte simplu! Ca până acum, va trebui să ai grijă la sănătatea ta orală, să îți periezi dinții măcar de două ori pe zi, iar vizitele la medicul dentist sunt necesare de două ori pe an, preventiv.

Pot instala o fațetă pe un dinte deteriorat?

În mod evident, răspunsul este unul negativ. Avem de-a face cu o procedură cu rol estetic și care nu afectează funcționalitatea dintelui. În cazul în care avem de-a face cu un dinte cu probleme, recomandarea medicului specialist va fi să apelăm la coroane dentare.

Există anumite restricțiile alimentare când ai fațete?

În principiu, nu va trebui să îți schimbi prea mult obiceiurile alimentare. Va trebui însă să fii ceva mai atent atunci când consumi anumite alimente mai dure, cum ar fi morcovii cruzi, bomboanele, nucile, ciocolata sau altele similare.

Respectă întocmai indicațiile medicului stomatolog. După cum vezi, este mai simplu ca oricând să ai parte de acel zâmbet de vedetă de Hollywood. Totuși, dacă vrei să te bucuri cât mai mult de acesta, ascultă și respectă întocmai indicațiile pe care le-ai primit de la medicul stomatolog. Nu neglija igiena orală, vizitează în mod regulat cabinetul dentar și totul va fi perfect!

Foto: Freepik

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post TOP 5 lucruri pe care le poți adopta pentru o viață sănătoasă și armonioasă (P)
Next post Ministerul Sanatatii va organiza o noua sesiune de rezidentiat in luna mai