Numarul pacientilor vindecati se apropie acum de 8000. De la ultima raportare, insa, au fost confirmate 224 de cazuri noi, dintre care unul in Prahova!

Read Time:2 Minute, 16 Second

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până miercuri, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate.

🔴De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 224 de noi cazuri de îmbolnăvire.

De remarcat, de o săptămână, județul Brăila NU MAI ARE NICIUN CAZ! De asemenea, în județul Harghita, nu s-a mai înregistrat niciun caz nou de câteva zile bune, totalul pacienților, aici fiind de numai 24.

Prahova, numai un caz nou!

 În județul Prahova, la data de 13 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 98 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit patru  persoane și au intrat alte 17. În carantină instituționalizată se află 311 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, 79 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care cinci au decedat, 58 au fost declarați vindecați și externați, iar 16 se află internați. Dintre aceștia, trei sunt la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, iar altul este la secția ATI a Spitalului Municipal Câmpina. Toate cele patru persoane sunt în stare foarte gravă, fiind ventilate mecanic.

Detalii despre ultimul deces, puteți afla AICI

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 12 mai, au fost realizate controale la 26 de agenți economici din Prahova (20 societăți comerciale, șase PFA), au fost legitimate peste 900 de persoane și oprite în trafic peste 600 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 195.000 lei. Dintre acestea, 60 au fost pentru fapte de natură economică, 84 pentru contravenții în context, iar șapte au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Detalii: Numarul pacientilor vindecati se apropie acum de 8000.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 117 milioane EUR acordate pentru tratamente si metode de diagnosticare prin intermediul Initiativei privind medicamentele inovatoare
Next post Fundatia Comunitara Prahova a mobilizat sponsorizari in valoare de 171.500 lei